Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Δένδρα

Abies cephalonica / Έλατο Κεφαλονίας
Έλατο με σκούρα πράσινη  πυραμοειδή κόμη. Φτάνει τα 3-4 μέτρα ύψος. Αντέχει στην ξηρασία και επιβιώνει στα ξηρά εδάφη. Φύεται μεμονωμένο και σε καθαρές ή μικτές ομάδες

Abies nordmanniana/Έλατο του Καυκάσου
Έλατο με πλούσια σκουρόχρωμη κόμη και μακριά στρόγγυλη βελόνα. Φτάνει σε ύψος περίπου τα 20 m και ανθεκτικό είδος . Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς αποτελεί το πλέον αντιπροσωπευτικό είδος.

Picea pungens/Έλατο του Κολοράντο
Έλατο με πράσινη κόμη και μυτερή βελόνα. Φτάνει ως και τα 15-20 m ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Picea pungens Glauca/Έλατο του Κολοράντο μπλε
Έλατο με γλαυκή-πράσινη κόμη και μυτερή βελόνα. Φτάνει ως και τα 15-20 m ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Picea abies Excelsa/Ερυθρελάτη

Ανθεκτικό είδος ταχείας ανάπτυξης με πυραμοειδή κόμη και έντονο πράσινο φύλλωμα.Φτάνει σε ύψος τα 20-25m και διάμετρο 5-7m.Τα κλαδιά έχουν πλατιάσυμμετρική ανάπτυξη απο τη βάση και κλίνουν προς την κορυφή.Ανθεκτικό κωνοφόρο χωρίς ιδιαίτερες απιτήσεις. 

Picea omorika/Έλατο Σερβίας

Έλατο με στενό κωνικό σχήμα μέτριας ανάπτυξης.Φτάνει ως και τα 18-20 m.Αναπτύσει ελαφρώς κατερχόμενους βλαστούς ,που σχηματίζουν πλατιά βάση και καταπράσινο φύλλωμα με ασημόχρωμες ανταύγες.Ανθεκτικό είδος χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις,κατάλληλο για μεσαίους κήπους και πάρκα.

Picea pungens Hoopsii/Έλατο του Κολοράντο μπλε Εμβολιασμένο
Εμβολιασμένο είδος με έντονο γλαυκό χρώμα της κόμης. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Φτάνει σε ύψος περίπου τα 10-15 m. Ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία.

Picea pungens Glauca Globosa /Έλατο του Κολοράντο νάνο μπλε
Έλατο νάνο με έντονη γλαυκή κόμη. Φτάνει τα 2 m σε ύψος, ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε πάρκα και κήπους συνήθος μεμονωμένο.

Thuja occidentalis Emeraud/Τούγια Έμεραντ
Το πιο περιζήτητο είδος για καλλωπιστική χρήση ιδανικό για κήπους μεμονωμένο ή σε ομάδες. Η κόμη του είναι πυκνή και χρώματος έντονου πράσινο και σχήματος τέλειου κώνου με μυτερή κορυφή. Ανθεκτικό είδος,ύψους 5-6 m.

Thuja occidentalis Danica/Τούγια νάνα ντάνικα
Νάνο είδος της τούγιας με πλούσια σφαιρική κόμη και πράσινο χρώμα .Ανθεκτικό είδος φτάνει σε ύψος τα 0,80 m. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα.

Picea glauca Conica/Πικέα η κωνική
Νάνο έλατο με πυκνή και τέλεια κωνική κόμη χρώματος σκούρου-πράσινου .Ανθεκτικό είδος για καλλωπιστική χρήση.

Prunus cerasifera/Καλλωπιστική δαμασκηνιά - Προύνος
Ανθεκτικό δένδρο με σφαιρική και μπορντό- κόκκινη κόμη. Φτάνει σε ύψος τα 5-6 m και όταν ανθίζει έχει μικρά ροζ μπουμπούκια που δίνουν λευκά άνθη. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα.

Fagus sylvatica Purpurea/Οξυά
Φυλλοβόλο δένδρο με σφαιρική μπορντό-κόκκινη κόμη. Φτάνει σε ύψος τα 15-20 m και χρησιμοποιείται για καλλωπιστική χρήση σε πάρκα και μεγάλους κήπους.

 

View the embedded image gallery online at:
https://conifer.gr/trees#sigFreeId462201ecb4

Επισκέψεις: 3322

Καταλογος


Για να ενημερωθείτε για τα δένδρα του φυτωρίου μας, κατεβάστε τον κατάλογο μας με ένα κλικ στο εικονίδιο.

RSS feedsΌλα τα νέα μας διαθέσιμα σε RSS feed, μείνετε ενημερωμένοι!

Επικοινωνια

Τηλ.: +30 6973032857
Fax: 25230 23722
E-mail: footer mail