Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Μεταφύτευση

Τα φυτά που φιλοξενούνται σε γλάστρες και ζαρντινιέρες με το πέρασμα του χρόνου αναπτύσσονται και όταν η ευρυχωρία παύει να υπάρχει στο χώρο όπου βρίσκονται, τότε θα πρέπει να μεταφυτεύονται σε δοχεία τουλάχιστον δύο νούμερα μεγαλύτερα.

Τα είδη που αφορά αυτού του είδους η μετακίνηση είναι συνήθως φυλλοβόλα οπωροφόρα, τριανταφυλλιές και ορισμένα καλλωπιστικά.

Τα φυτά εξάγονται από τα μικρά δοχεία και αφού αφαιρεθούν προσεκτικά οι νεκρές ρίζες τους τοποθετούνται στις νέες γλάστρες ή ζαρντινιέρες, αφού νωρίτερα έχουν εξασφαλισθεί οι κατάλληλες συνθήκες αποστράγγισης του νερού στον εσωτερικό τους  πάτο (τοποθέτηση κεραμιδιών, χαλικιών, βότσαλων). Ακολουθεί συμπλήρωση με μείγμα χώματος και χειρονακτική, ελαφριά συμπίεση του. Στο τέλος της διαδικασίας γίνεται πάντοτε πότισμα.


Πότε μεταφυτεύουμε κωνοφόρα;

Επειδή τα κωνοφόρα δε ρίχνουν τις βελόνες τους, το χειμώνα που πέφτει η θερμοκρασία, βρίσκουν μία καλή ευκαιρία να πέσουν σε ?χειμέρια νάρκη?. Δηλαδή, δεν αναπτύσσονται, αλλάζουν λίγο χρώμα, και γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ?κοιμούνται?.

Το ότι κοιμούνται το χειμώνα και δεν έχουν μεγάλες ανάγκες, μας δίνει την ευκαιρία να τα φυτέψουμε ή να τα μεταφυτέψουμε.
Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι η φύτευση θα πετύχει, αφού είναι σε χειμέρια νάρκη το κωνοφόρο μας.
Η περίοδος αυτή μπορεί να διαρκεί ανάλογα με τον καιρό, το υψόμετρο και την περιοχή από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο.

Επισκέψεις: 1124

Καταλογος


Για να ενημερωθείτε για τα δένδρα του φυτωρίου μας, κατεβάστε τον κατάλογο μας με ένα κλικ στο εικονίδιο.

RSS feedsΌλα τα νέα μας διαθέσιμα σε RSS feed, μείνετε ενημερωμένοι!

Επικοινωνια

Τηλ.: +30 6973032857
Fax: 25230 23722
E-mail: footer mail