Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Δένδρα

Abies nordmanniana/Έλατο του Καυκάσου

Έλατο με πλούσια σκουρόχρωμη κόμη και μακριά στρόγγυλη βελόνα. Φτάνει σε ύψος περίπου τα 20 m και ανθεκτικό είδος . Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς αποτελεί το πλέον αντιπροσωπευτικό είδος.

Picea pungens/Έλατο του Κολοράντο
Έλατο με πράσινη κόμη και μυτερή βελόνα. Φτάνει ως και τα 15-20 m ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Picea pungens Glauca/Έλατο του Κολοράντο μπλε
Έλατο με γλαυκή-πράσινη κόμη και μυτερή βελόνα. Φτάνει ως και τα 15-20 m ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Picea abies Excelsa/Ερυθρελάτη

Ανθεκτικό είδος ταχείας ανάπτυξης με πυραμοειδή κόμη και έντονο πράσινο φύλλωμα.Φτάνει σε ύψος τα 20-25m και διάμετρο 5-7m.Τα κλαδιά έχουν πλατιάσυμμετρική ανάπτυξη απο τη βάση και κλίνουν προς την κορυφή.Ανθεκτικό κωνοφόρο χωρίς ιδιαίτερες απιτήσεις. 

Picea omorika/Έλατο Σερβίας

Έλατο με στενό κωνικό σχήμα μέτριας ανάπτυξης.Φτάνει ως και τα 18-20 m.Αναπτύσει ελαφρώς κατερχόμενους βλαστούς ,που σχηματίζουν πλατιά βάση και καταπράσινο φύλλωμα με ασημόχρωμες ανταύγες.Ανθεκτικό είδος χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις,κατάλληλο για μεσαίους κήπους και πάρκα.

Picea pungens Hoopsii/Έλατο του Κολοράντο μπλε Εμβολιασμένο
Εμβολιασμένο είδος με έντονο γλαυκό χρώμα της κόμης. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα αλλά και για στολισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Φτάνει σε ύψος περίπου τα 10-15 m. Ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία.

Picea pungens Glauca Globosa /Έλατο του Κολοράντο νάνο μπλε
Έλατο νάνο με έντονη γλαυκή κόμη. Φτάνει τα 2 m σε ύψος, ανθεκτικό σε φτωχά εδάφη με καλή υγρασία. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε πάρκα και κήπους συνήθος μεμονωμένο.

Thuja occidentalis Smaragd/Τούγια Σμάραγκντ
Το πιο περιζήτητο είδος για καλλωπιστική χρήση ιδανικό για κήπους μεμονωμένο ή σε ομάδες. Η κόμη του είναι πυκνή και χρώματος έντονου πράσινο και σχήματος τέλειου κώνου με μυτερή κορυφή. Ανθεκτικό είδος,ύψους 5-6 m.

Thuja orientalis Aurea nana/Τούγια νάνα χρυσή

Νάνο είδος της τούγιας με πλούσια σφαιρική κόμη και πράσινο/κίτρινο χρώμα .Ανθεκτικό είδος φτάνει σε ύψος τα 0,80 m. Ιδανικό για καλλωπιστική χρήση σε κήπους και πάρκα.

Picea glauca Conica/Πικέα η κωνική
Νάνο έλατο με πυκνή και τέλεια κωνική κόμη χρώματος σκούρου-πράσινου .Ανθεκτικό είδος για καλλωπιστική χρήση.

Taxus baccata fastigiata/Ίταμος ορθόκλαδος

Κωνοφόρος θάμνος με στενό κολονάτο σχήμα. Σκούρο πράσινο χρώμα που διατηρεί όλο τον χρόνο. Εξαιρετικό φυτό για μεμονωμένη χρήση σε κήπους αλλά και για διακοσμητική 

χρήση σε καταστήματα.

Taxus baccata/Ίταμος

Κωνοφόρος θάμνος με φουντωτό σχήμα.Επιδέχεται κλαδέματα για τον σηματισμό του. Σκούρο πράσινο χρώμα που διατηρεί όλο τον χρόνο. Εξαιρετικό φυτό για μεμονωμένη χρήση σε κήπους αλλά και για διακοσμητική χρήση σε καταστήματα.

Buxus microphylla Faulkner/Πυξάρι

Σφαιρικός θάμνος μικρού ύψους ιδιαίτερα γνωστό για τις μορφές που μπορεί να πάρει μέσω κλαδεμάτων. Διατηρεί το πράσινο χρώμα του όλο τον χρόνο. Ιδιαίτερα χρήσιμο για κήπους και ως διακοσμητικό σε πάρκα ή καταστήματα.

Tilia tomentosa/Φλαμουριά

Φυλλοβόλο, εντυπωσιακό δέντρο, με τελικό ύψος τα 30 m.Συναντάται για καλλωπισμό σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους και κήπους. Χρησιμοποιείται επίσης στην κηποτεχνία σε μεμονωμένες φυτεύσεις και για δημιουργία δεντροστοιχιών.

 

Platanus acerifolia/Πλατάνι καναδέζικο

Φυλλοβόλο, εντυπωσιακό δέντρο, με τελικό ύψος τα 30 m.Συναντάται για καλλωπισμό σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους και κήπους. Χρησιμοποιείται επίσης στην κηποτεχνία σε μεμονωμένες φυτεύσεις και για δημιουργία δεντροστοιχιών.

 

Liquidambar styraciflua/Λυκιδάμβαρη

Η λυκιδάμβαρη είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο, μέτριας έως ταχείας ανάπτυξης, μεγάλου τελικού μεγέθους που φτάνει σε ύψος 20-25 m. Τα φύλλα του έχουν συνήθως πέντε έως επτά παλαμοειδής λοβούς ενώ το χρώμα τους είναι πράσινο σκούρο, λείο και γυαλιστερό, και σε σχήμα αστεριού. Το φθινόπωρο προτού πέσουν παίρνουν λαμπρό πορτοκαλί ή κόκκινο πορφυρό χρώμα. Φυτεύεται μεμονωμένα ή σε δεντροστοιχίες, σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους και αυλές κατοικιών.

 

 

 

       

Επισκέψεις: 4194

Καταλογος


Για να ενημερωθείτε για τα δένδρα του φυτωρίου μας, κατεβάστε τον κατάλογο μας με ένα κλικ στο εικονίδιο.

RSS feedsΌλα τα νέα μας διαθέσιμα σε RSS feed, μείνετε ενημερωμένοι!

Επικοινωνια

Τηλ.: +30 6973032857
Fax: 25230 23722
E-mail: footer mail