Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΘΙΜΟ

Η ιδέα για το στολισμό ενός δέντρου κατά τα Χριστούγεννα δεν είναι ξενόφερτη, όπως θεωρούν πολλοί.

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΘΙΜΟ

Πυξάρι και Πυξός

Πυξάρι 

Από τα πιο δημοφιλή στην αρχιτεκτονική κήπων. Το μικρό, οβάλ και πυκνό φύλλωμα του, του δίνει μια συμπαγή μορφή. Είναι πράσινο όλο το χρόνο και αποπνέει μια φινέτσα. Χαρακτηριστικά, έχει πολλάκις χρησιμοποιηθεί σε κήπους αρχοντικών και παλατιών.

Διαβάστε περισσότερα: Πυξάρι και Πυξός

Ιβίσκος

 

Ο Ιβίσκος  είναι ένας πολύ διαδεδομένος θάμνος που κατάγεται από την Ασία . Οι επικρατέστεροι Ιβίσκοι που συναντώνται σε όλο τον κόσμο εκτός από τα πολύ Βόρεια και πολύ Νότια πλάτη , είναι ο Σινικός (Hibiscus sinensis )   και ο Συριακός (Hibiscus syriacus) . Και οι δύο ανήκουν στην οικογένεια Malvaceae.

Διαβάστε περισσότερα: Ιβίσκος

Ο Ίταμος

Ο Ίταμος (επιστημονική ονομασία: Taxus baccata ελλ. Τάξος η ραγοφόρος, Τάξος ο ραγώδης είναι ένα κωνοφόρο που φύεται στη δυτική, κεντρική και νότια Ευρώπη, τη βορειοδυτική Αφρική, το βόρειο Ιράν και τη νοτιοδυτική Ασία. Συναντάται αυτοφυές στη χώρα μας, σε μεγάλο υψόμετρο, συνήθως σε δάσος ελάτης ή οξυάς.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Ίταμος

Χλωρή λίπανση

Τι είναι η χλωρή λίπανση
Χλωρή λίπανση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον συγκεκριμένο τρόπο λίπανσης με κάποιες ποικιλίες φυτών που καλλιεργούνται για τον σκοπό αυτόν και που αφήνουμε στο χώμα για τη βελτίωση της ποιότητάς του συνολικά. Όταν η καλλιέργεια φτάσει στο σημείο που θέλουμε, την κόβουμε και την βάζουμε κάτω από το χώμα ή την αφήνουμε στο έδαφος για να σαπίσει.

Διαβάστε περισσότερα: Χλωρή λίπανση

Καταλογος


Για να ενημερωθείτε για τα δένδρα του φυτωρίου μας, κατεβάστε τον κατάλογο μας με ένα κλικ στο εικονίδιο.

RSS feedsΌλα τα νέα μας διαθέσιμα σε RSS feed, μείνετε ενημερωμένοι!

Επικοινωνια

Τηλ.: +30 6973032857
Fax: 25230 23722
E-mail: footer mail